LUTFISK MED KRÄFTSÅS OCH ÄRTOR

4 PORTIONER
4 portioner kokt lutfisk
6 – 8 potatisar
5 dl frysta ärtor
4 fräscha dillkvistar

KRÄFTSÅS:
200 g kräftstjärtar frysta eller i lag
2 schalottenlökar
1 tomat
1 msk smör
1 dl torrt vitt vin
2 dl crème fraiche
1 msk fiskfond
1/2 tsk dillfrö
1 msk finhackad dill
salt
nymalen vitpeppar

Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.

Skala och dela potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Koka upp ärtorna.

Tina kräftstjärtarna. Skala och finhacka löken. Dela, skrapa ur kärnorna och tärna tomaterna. Mjukfräs löken i smöret. Rör ner tomatbitarna.
Tillsätt vin, crème fraiche, fond, dillfrön och dill. Koka upp såsen. Vänd ner de tinade kräftstjärtarna. Hetta upp. Smaka av och krydda med salt och peppar om så behövs.

Varva ärtorna och potatisen på fyra varma tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda med lite salt och stött kryddpeppar. Ringla över såsen. Garnera med dillkvistarna.

LUTFISK MED KRÄFTSÅS OCH ÄRTOR

4 PORTIONER
4 portioner kokt lutfisk
6 – 8 potatisar
5 dl frysta ärtor
4 fräscha dillkvistar

KRÄFTSÅS:
200 g kräftstjärtar frysta eller i lag
2 schalottenlökar
1 tomat
1 msk smör
1 dl torrt vitt vin
2 dl crème fraiche
1 msk fiskfond
1/2 tsk dillfrö
1 msk finhackad dill
salt
nymalen vitpeppar

Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.

Skala och dela potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Koka upp ärtorna.

Tina kräftstjärtarna. Skala och finhacka löken. Dela, skrapa ur kärnorna och tärna tomaterna. Mjukfräs löken i smöret. Rör ner tomatbitarna.
Tillsätt vin, crème fraiche, fond, dillfrön och dill. Koka upp såsen. Vänd ner de tinade kräftstjärtarna. Hetta upp. Smaka av och krydda med salt och peppar om så behövs.

Varva ärtorna och potatisen på fyra varma tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda med lite salt och stött kryddpeppar. Ringla över såsen. Garnera med dillkvistarna.